
استراتژیست محتوا کیست؟ وظایف اصلی استراتژیست محتوا
امروزه با رشد کسب و کارهای آنلاین در حوزهی دیجیتال مارکتینگ شاهد افزایش آگهی استخدام استراتژیست محتوا هستیم. به نظر شما استراتژیست محتوا کیست و چه مهارت هایی دارد؟ شناخت پرسونای مخاطب، یافتن کلمات کلیدی، تحلیل محتوای رقبا از اصلی ترین وظیفهی استراتژیسیت محتوا لست که تعیین میکند چه نوع محتوایی در چه وبسایتی و به چه شیوهای منتشر شود تا تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد. ما در این مقاله از سایت شخصی فائزه موسوی راد قصد داریم تا به معرفی مهم ترین وظایف و مهارتهای استراتژیست محتوا بپردازیم پس با ما همراه باشید.
خارق العاده ترین مهارت های استراتژیست محتوا چیست؟
مهارت استراتژیست محتوا، ترجمهی جملات بی کیفیت، بی فعل و فاعل نیست بلکه استراتژیست محتوا با داشتن انسجام ذهنی، آشنایی با ظرافت و ساختارهای زبان فارسی و آشنایی با مفاهیم اولیه ی سئو به تیم تولید محتوا کمک می کند تا با تولید محتوا جذاب و یونیک خواننده را ترغیب به مطالعهی مقاله کنند. نداشتن انسجام ذهنی و بی نظمی در محتوا مخاطب را از مطالعه ادامهی مقاله خسته میکند.
وظایف اصلی استراتژیست محتوا چیست؟
شناخت پرسونای مخاطب، پیداکردن کلمات کلیدی هدف، تقویم محتوایی بهصورت ماهانه، تحلیل محتوا رقبا، ارزیابی سایت با گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول از مهمترین وظایف استراتژیست محتوا است که در ادامه به توضیحات هرکدام می پردازیم.
1- شناخت پرسونای مخاطب اولین وظیفهی استراتژیست محتوا
استراتژیست محتوا باید پرسونای مخاطب را بهخوبی شناسایی کند؛ با طرح سؤالاتی مثل هدف کاربر از سرچ این موضوع چیست؟ کاربر از سرچ این عبارت به دنبال کسب چه نوع اطلاعاتی است؟ کاربر چه نوع محتوایی نیاز دارد؟ چه مسیر بهینهای کاربر را به خواندن محتوا ترغیب کنیم؟ فرض کنید سایتی در حوزهی لوازم آرایشی بهداشتی دارید؛ به نظر شما هدف کاربر از سرچ انواع مدل سایه چشم چست؟ آیا کاربر به دنبال انواع برندهای آرایش چشم است؟
در این جا استراتژیست محتوا با بررسی پرسونای مخاطب متوجه نیاز کاربر میشود و صفحهای مربوط به مقالهی انواع مدل سایه چشم اکلیلی، مدل سایه چشم لایت و عربی را به کاربر نشان میدهد. استراتژیست محتوا باید رنج سنی مخاطبان خود را نیز در نظر بگیرد. در وبسایت آرایشی بهداشتی، مخاطب ما دختران جوانی که به آرایش صورت علاقهمند هستند، پس باید محتوایی جوانپسند تولید و منتشر کنید.
2- پیداکردن کلمات کلیدی هدف، چاشنی وظایف استراتژیست محتوا
پیداکردن کلمهی کلیدی یکی از مهمترین وظایف استراتژیست محتوا است و با انتخاب اشتباه کلمات کلیدی هیچ فروش یا ترافیک خاصی بر روی وبسایت خود تجربه نخواهید کرد.
اگر کلمات کلیدی هدف بهاشتباه انتخاب شوند و یا استراتژی مناسبی برای وبسایت خود نداشته باشید بهزودی چندین صفحه¬ی شما با یک کلمه¬ی هدف جایگاه خواهند گرفت و این برای سئو وبسایت شما کاملا خطرناک است.
کلمات کلیدی هدف، برای هر کسبوکاری با توجه به خدماتی که ارائه میشود متفاوت است. اگر شما استراتژیست محتوا یک فروشگاه اینترنتی هستید که در حوزه¬ی فروش لوازم آرایشی فعالیت میکند کلمات کلیدی آن با وبسایتی در حوزه-ی خدمات لیز و زیبایی کاملا متفاوت است.
3- تحلیل محتوا رقبا؛ سکوی پرتاب استراتژیست محتوا
استراتژیست محتوا پس از بررسی پرسونای مخاطب و تحقیق کلمات کلیدی به سراغ آنالیز رقبا میرود. با آنالیز محتوا رقبا، کلمات کلیدی Long Taile و LSI ها را میتوانید بهراحتی شناسایی کنید تا زودتر به کسبوکار خود رونق ببخشید. استراتژیست محتوا با بررسی محتوا رقبا، کلمات کلیدی هدف رقبا، تعداد کاراکتر، تعداد انتشار مقالات در روز میتواند محتوا مناسبی را با توجه به بررسی رقبا برنامهریزی کند.
4- تقویم محتوایی به صورت ماهانه؛ ضروریترین وظیفه ی استراتژیست محتوا
یک استراتژیست محتوا برای هر وبسایتی نیاز به یک تقویم محتوایی مجزا دارد تا مشخص کند هر محتوا در چه روز و بر روی چه وبسایتی منتشر شود. ایجاد تقویم محتوایی بهصورت ماهانه باعث نظم در تولید محتوا میشود. تولید محتوا مؤثر برای سئو وبسایت شما بسیار مؤثر است زیرا این سیگنال را به گوگل میدهد که با سئو کلاه سفید به نیاز مخاطب خود پاسخ میدهید.
پس از تولید محتوا باید به سراغ انتشار مقالهی خود در صفحات اجتماعی بروید ولی با چه استراتژی؟ در چه صفحات اجتماعی؟ بهصورت تصویر، ویدئو و یا پادکست؟
استراتژیست محتوا با بررسی پرسونای مخاطب و تحلیل رقبا مشخص میکند محتوا بهصورت ویدئو، تصویر و یا پادکست در صفحات اجتماعی اینستاگرام، تلگرام، توییتر و یا لینکدین منتشر شود.
5- ارزیابی سایت با گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول، بهترین ابزار برای استراتژیست محتوا
پس از انتشار محتوا یونیک و کاربر پسند به سراغ بررسی و آنالیز وبسایت میرویم. استراتژیست محتوا برای بررسی وضعیت تولید محتوا از دو ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول استفاده میکند. در ابزار گوگل آنالیتیکس با تعریف goal یا هدف مشخص میشود سایت تا چه اندازه به اهداف تولید محتوا خود رسیده است همچنین میزان ورودی و ترافیک سایت از طریق صفحات اجتماعی را هم به ما نشان میدهد. با ابزار سرچ کنسول میزان imperesssion کلمات کلیدی، نرخ کلیک و ترافیک سایت مشخص میشود و با استفاده از این دو ابزار میتوانید تولید محتوا خود را بهمرور بهبود ببخشید.
بهترین ویژگی شخصیتی استراتژیست محتوا چیست؟
استراتژیست محتوا فردی بسیار خلاق، صبور، با حوصله و البته با اعصابی فولادین است زیرا با کارفرما، مدیر سایت، مدیر سئو و مدیر دیجیتال مارکتینگ در ارتباط است.
استراتژیست محتوا همیشه درحالرشد و پیشرفت خود و سایر اعضا تیم میباشد و خیلی خوب به نظرات تیم محتوا، تیم فروش و کارشناس سئو گوش میدهد تا با قدت حل مسئله و تجزیهوتحلیل بتواند بهترین محتوا را تولید کند.
استراتژیست محتوا با ویژگی مسئولیتپذیری فرایند برنامهریزی برای تولید محتوا و توزیع محتوا را بهترین شکل ممکن انجام میدهد همچنین توانایی انجام نویسندگی، کپیرایتینگ و قدرت حل مسئله را نیز دارد.
سخن آخر
و ما در این مقاله به معرفی وظایف و مهارتهای استراتژیست محتوا پرداختیم. مهارت توانایی تبلیغ نویسی، آشنایی با سیستم مدیریت وردپرس و آشنایی با htmlو css از دیگر مهارتهای استراتژیست محتوا است. شما چه مهارت و وظایفی را برای استراتژیست محتوا در نظر دارید در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
۰ دیدگاه